Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε τίποτα για την Goldman Sachs. ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ!

Σε αυτή τη χώρα, δεν τρέφουμε πλέον αυταπάτες. Καλό είναι όμως να ξεμπροστιάζουμε τους άθλιους  κάθε στιγμή.
Είχαμε γράψει για την φοβερή υπόθεση της καθαρίστριας Βενετίας Μανωλοπούλου που δέχτηκε επίθεση αλά Κούνεβα διότι είχε την τόλμη να διεκδικήσει τα δικαιώματα της από την εταιρεία ISS που είχε λάβει επί “ισχυρής Ελλάδας” τα δικαιώματα καθαρισμού των αεροδρομίων.
Μέσα από έναν δίαυλο εταιρειών βιτρίνων σε χώρες του εξωτερικού, είχε αποκαλυφθεί ότι μεγαλομέτοχος της ISS ηταν η…GOLDMAN SACHS! Αναρωτηθήκαμε λοιπόν γιατί το βούλωσαν οι “Αριστεροί” του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτή την εγκληματική μεθόδευση ενώ για την Κούνεβα είχαν κάνει τα γνωστά.
Παράλληλα, αποκαλύφθηκε η ανίερη σχέση Άκτωρα – Goldman Sachs στα έωλα μεταλλεία Κασσάνδρας, έναν πραγματικό χορό διαπλοκής: Μπόμπολας – Goldman Sachs. Τα συνεταιράκια που λυμαίνονται την χώρα.
Διαβάστε όμως τώρα με απλά λόγια, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ το βούλωσε στην περίπτωση Μανωλοπούλου. Διαβάστε πως το χρήμα “καθαρίζει” κυριολεκτικά, ακόμα και επιθέσεις με βιτριόλια. Κάποιοι θα πούνε για “χαμένη τιμή της Αριστεράς”. Εμείς θα το θέταμε ότι “Βρήκαμε ακριβώς την τιμή της ροζ Αριστεράς”. ΙΔΟΥ:
Η εφημερίδα του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας … διαφημίζει τον «Ελληνικό Χρυσό» των Μεταλλείων της Κασσάνδρας.
Την διαφήμιση της HELLAS GOLD την έχουμε δει και σ’ άλλα έντυπα και δεν μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε να την δούμε στην «ΑΥΓΗ»! Κάθε έντυπο – και φυσικά και η ΑΥΓΗ – χρειάζεται απεγνωσμένα τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Όμως η ΑΥΓΗ εκφράζει έναν «προοδευτικό» ιδεολογικό χώρο που υποτίθεται ότι έχει κρυστάλλινη ιδεολογική τοποθέτηση και που διαφημίζεται ως «Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας».
Οι διαφημίσεις που φιλοξενεί αποκτούν την «πιστοποίηση» της καθαρής οικολογικής διάστασης της διαφημιζόμενης επιχείρησης, από ένα δημοσιογραφικό όργανο που δεν αλληθωρίζει σε καπιταλιστικές πρακτικές. Αλλά μετά την Κυριακή 2 Μαΐου, η ΑΥΓΗ σε τι διαφέρει από τα φύλλα των εκδοτικών συγκροτημάτων των «εθνικών νταβατζήδων»; Η ολοσέλιδη διαφήμιση της HELLAS GOLD αποτελεί οπωσδήποτε μια σημαντική ενίσχυση στο ταμείο της εφημερίδας και του Συνασπισμού. Και ανοίγει το δρόμο για μια μεγάλη σειρά παρόμοιων διαφημίσεων επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν σαφή αντι-οικολογικό χαρακτήρα και τις οποίες αγωνίζονται δήθεν να σταματήσουν οι πολίτες και τα κινήματα που αποτελούν το Συνασπισμό.
Μπράβο στα παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: