Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καρατζαφέρης δήλωσε εμμέσως ότι η Θράκη είναι αυτόνομη χώρα υπό την επικυριαρχία της Ελλάδος!

Ακόμα να εξηγήσεις, γιατί δεν κατεβάζεις υποψήφιο στην ΘΡΑΚΗ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
Γιατί δεν κατεβάζεις υποψήφιο περιφερειάρχη στην ΘΡΑΚΗ; Προεκλογικά έπαιξες ένα θέατρο του παραλόγου. Ενώ πριν πας στην Κομοτηνή δήλωνες πως το προξενείο είναι μία «άτυπη κυβέρνηση» και πως έρχεσαι δήθεν στην Ροδόπη ως υποψήφιος για να «τονώσεις» το εθνικό φρόνημα των Θρακιωτών, έπειτα δήλωσες πως δεν βλέπεις κανένα λόγο για να φύγει το προξενείο και πως πρέπει να περιοριστεί στο διπλωματικό του ρόλο! Δηλαδή αν μέσα στη χώρα σου υπάρχει μία «άτυπη κυβέρνηση» απλά δεν βλέπεις κάποιο λόγο να τη διώξεις αλλά να την μαλώσεις! Λόγια του αέρα όπως όλα όσα λες, και διάφορα εσκεμμένα μαργαριτάρια, που απευθύνονται μάλλον σε αφελείς. Το κυριότερο όμως είναι αυτό που είπες στο αεροδρόμιο:
«Όσοι πιστεύουν ότι θα εκχωρήσουμε την επικυριαρχία σ’ αυτό εδώ τον τόπο, κάνουν λάθος μεγάλο. Ανατέλλει μια νέα εποχή για τη Θράκη».
Η δήλωση υπάρχει και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, είναι επομένως αυθεντική. Όμως, αγράμματε πολιτικάντη ψευτοπατριώτη, σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη, επικυριαρχία είναι η «κυριαρχία που ασκεί ένα κράτος σε αυτόνομη χώρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως υποτελής (πρβ. προστασία): H Kρήτη ανακηρύχτηκε αυτόνομη ηγεμονία υπό την επικυριαρχία (του σουλτάνου) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Και επειδή ως γνωστόν η γλώσσα σου προτρέχει της σκέψης σου καρφώθηκες. Είναι δυνατόν να μην ξέρεις τι σημαίνει η λέξη επικυρίαρχος; Άρα, το αναγκαστικό συμπέρασμα είναι πως θεωρείς αυτόνομο έδαφος τη Θράκη, πάνω στην οποία η Ελλάδα ασκεί επικυριαρχία, την οποία ο ίδιος δεν είσαι διατεθειμένος να εκχωρήσεις… δωρεάν. Πρόσεχε τι λες, καρφώνεσαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: