Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Ερώτηση για τη δράση ακροδεξιών ομάδων στα Χανιά.

(Δημοσίευμα από τον τοπικό τύπο στα Χανιά).

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Τσίπρα, Κριτσωτάκη και Κουράκη
“Παράνομη και
άκρως επικίνδυνη
δράση φασιστικών
ομάδων”
Πρόκληση για
τη Δημοκρατία

“Πρόκληση για τη δημοκρατία αποτελεί η κλιμακούμενη δολοφονική δράση ακροδεξιών στοιχείων στα Χανιά” τονίζουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Τάσος Κουράκης. Μεταξύ άλλων αναφέρουν: “Το τελευταίο διάστημα η δράση ακροδεξιών στοιχείων εναντίον αλλοδαπών και ντόπιων πολιτών στα Χανιά έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Την εισβολή, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, σε σπίτι μεταναστών στην Αμπεριά. Τον άγριο ξυλοδαρμό, ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου, δύο Χανιωτών και την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του ενός. Την αναγραφή φασιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε σπίτια φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και στο Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη. Τη δολοφονική επίθεση εναντίον δύο μεταναστών (ο ένας ήταν ένας από τους 15 μετανάστες απεργούς πείνας τον Δεκέμβρη του 2008), το βράδυ της Τρίτης 8/12/2009, στην πλατεία 1866. Τα θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένα στο νοσοκομείο Χανίων. Την εμπρηστική επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, μιας συλλογικότητας με διακεκριμένη και συνεχή κοινωνική δράση στα Χανιά, το πρωί της Τετάρτης 16/12/2009, μια μέρα πριν τη μεγάλη πορεία των φορέων των Χανίων ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Τα γεγονότα αυτά καταδικάζουν με δεκάδες ψηφίσματα φορείς του νομού, όπως το Φόρουμ Μεταναστών, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Χανίων, το Τ.Ε.Ε./Τμήμα Δυτικής Κρήτης, το Εργατικό Κέντρο και το τμήμα ΑΔΕΔΥ Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νομαρχίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΠΑΜΕ κ.ά., οι οποίοι τα χαρακτηρίζουν ως πρωτόγνωρα για τα Χανιά, εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν την παγίωση κλίματος νεοφασιστικής - ρατσιστικής βίας στον Νομό και να αντιμετωπίσουν με τρόπο μαζικό και αγωνιστικό ανάλογες μορφές επιθέσεων. Τα φαινόμενα αυτά πύκνωσαν μετά την προκλητική εμφάνιση «κουκουλοφόρων» δίπλα σε αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ στην πορεία για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Χανιά στις 7/12/09. Σχετικό βίντεο έχει προβληθεί σε τοπικά και αθηναϊκά κανάλια και έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε.
Ερωτάται ο κ. υπουργός
1. Γιατί δεν έχει πάρει ως τώρα μέτρα προστασίας των πολιτών από την κλιμακούμενη δράση γνωστών ακροδεξιών στοιχείων των Χανίων;
2. Τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπιστεί η παράνομη και άκρως επικίνδυνη δράση των φασιστικών ομάδων στον νομό Χανίων και πώς θα προστατέψει τους κατοίκους των Χανίων;
3. Πώς εξηγεί την εμφάνιση των κουκουλοφόρων δίπλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ και τι προτίθεται να κάνει για τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων Ασφαλείας και την πάταξη της δράσης φασιστικών στοιχείων μέσα στις ειδικές δυνάμεις, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί;”.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η επιτροπή Χανίων της Χρυσής Αυγής επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «τις τελευταίες μέρες με αφορμή την καταδικαστέα πράξη της επίθεσης στο στέκι μεταναστών, εξελίσσεται ένα ρεσιτάλ επίθεσης και συκοφαντίας προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από τους γνωστούς κύκλους της αριστεράς που εργολαβικά έχουν αναλάβει τον ρόλο της δυσφήμισης του εθνικιστικού κινήματος. Μια μειοψηφία ανθελλήνων, που νομίζουν ότι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και την κοινωνία χωρίς όμως την κοινωνία… Μιλάνε μέσα από συλλογικότητες που έχουν καταφέρει να διεισδύσουν, έχουν τεράστια προβολή από τα ΜΜΕ και παρουσιάζονται λες και είναι χιλιάδες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ελάχιστοι γραφικοί αριστεριστές, διεθνιστές, δήθεν «αντιρατσιστές» που επιδιώκουν την διάλυση της πατρίδας μας, μιας και δεν πιστεύουν σε έθνη, την κατάργηση των συνόρων την αποκαθήλωση των θρησκευτικών μας συμβόλων και τελικά στρέφονται κατά της Ελλάδος όπως και οι πολιτικοί πρόγονοι τους. Αποδείχτηκε ότι οι στις τελευταίες επιθέσεις η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είχε καμία εμπλοκή και φυσικά τις καταδίκασε. Αφορμή έψαχναν για μια ακόμη φορά να λασπολογήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την μοναδική «εθνική αντίσταση» των ημερών μας όπου και επιχειρείται η διάλυση της πατρίδας μας, και να την παρουσιάσουν ως ναζιστική συμμορία (για εκείνους, όλοι οι πατριώτες είναι φασίστες και ναζιστές), παραβλέποντας ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με 20.000 ψηφοφόρους. Οι φασιστικές μεθοδεύσεις από τους νεοταξίτες ταραξίες της άκρας αριστεράς δεν θα περάσουν. Στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ανήκουν οικογενειάρχες άνθρωποι, επαγγελματίες, με αρχές ήθος και αξίες. Η βία προέρχεται από τη άκρα αριστερά και ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: