Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ και αστυνομία…

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΙΚΤΥΟΥ, η οποία δημοσιεύθηκε στην σημερινή ΑΥΓΗ και η οποία αναφέρεται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για ένα ζήτημα για το οποίο δεν έχει την ελαχίστη σχέση, όπως δεν έχει σχέση και με καμία παράνομη πράξη αφού σκοπός μας είναι ο πολιτικός αγώνας. Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ με υπογραμμισμένο το σημείο το οποίο αναφέρεται στο Κίνημά μας:

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΙΚΤΥΟ: Καταδικάζουν την επίθεση στην εβραϊκή Συναγωγή: «ΑΥΓΗ, 8/1/2010 Την καταδίκη τους για την εμπρηστική επίθεση στο κτήριο της εβραϊκής συναγωγής, στα Χανιά, την προηγούμενη Τρίτη, που έθεσε σε κίνδυνο την ανεκτίμητης αξίας βιβλιοθήκη της, με βυζαντινά, αραβικά, εβραϊκά και άλλα κείμενα, εκφράζουν η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, αφήνοντας αιχμές περί των ευθυνών της αστυνομίας για την ένταση αυτών των φαινομένων.

“Σε αυτό που πληρώνουμε σήμερα με τις επιθέσεις των νεοναζί έχει συμβάλει και η διαπιστωμένη ασυλία που απολαμβάνουν οι ιδέες και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας, που φθάνει μέχρι την επιχειρησιακή συνεργασία”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και συνεχίζει: “Κάθε αποτελεσματική καταδίκη του νεοναζισμού και του φασισμού περιλαμβάνει τη διάλυση του παρακρατικού μηχανισμού που έχει στηθεί”.

“Οι άγνωστοι που έβαλαν φωτιά στην εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων είναι πασίγνωστοι τόσο στο κράτος όσο και στην κοινωνία”, τονίζει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. “Ξέρουμε ότι και αυτή τη φορά η Αστυνομία δεν θα μπορέσει να βρει τους δράστες (ποιος άλλωστε καταδιώκει τους φίλους του;). Ξέρουμε, επίσης, ότι τόσο τα ΜΜΕ όσο και οι ‘ευαίσθητοι’ διανοούμενοι δεν θα πολυασχοληθούν με αυτό το έγκλημα (γιατί αυτοί ενοχλούνται από τη βία μόνο αν έχει αντικαθεστωτικό πρόσημο)”.»

Απύθμενο θράσος από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ…

Υπενθυμίζουμε πως τα τρία παιδιά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκη ήταν στην ομάδα των 200 συλληφθέντων αναρχικών της Θεσσαλονίκης… Ο Βούγιας όμως, τα απελευθέρωσε, κατόπιν απειλών τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α ! Τους άφησαν με την δικαιολογία ότι είχαν προλάβει να… αφήσουν τις μολότοφ και τον λοιπό "ειρηνικό" εξοπλισμό στο παρκάκι! Και έχουν το θράσος οι μπαχαλάκηδες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να μιλάνε για… ασυλία που απολαμβάνουν οι ιδέες και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας, που φθάνει μέχρι την επιχειρησιακή συνεργασία! Έλεος δηλαδή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: