Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Απάντηση του μέλος της Κ.Ε της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Σταύρου Καρεφυλλάκη για τις δηλώσεις Πάγκαλου.

Επειδή στην πόλη μας τα στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι γνωστά, απαιτώ να μας πει ο κ. Πάγκαλος ποια είναι τα στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή και να στηρίξουν νομικά (!) τον ένα εκ των κατηγορουμένων της υποθέσεως του εμπρησμού της συναγωγής στα Χανιά. Επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, καλώ τον κ.Πάγκαλο ή να μας πει τα ονόματα ή να ανακαλέσει. Διαφορετικά θα χαρακτηριστεί ως ένας κοινός συκοφάντης. Η πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση που «κάτι» τους την χάλασε, έχει γυρίσει εναντίον τους, και το μόνο που τους μένει είναι να συνεχίζουν τις συκοφαντίες.
Σταύρος Καρεφυλλάκης
μέλος Κ.Ε της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πάγκαλος κατά Χρυσής Αυγής σήμερα στη Βουλή


Προσπαθεί να εμπλέξει το Κίνημά μας με τον ένα δράστη του εμπρησμού της συναγωγής! Επίσημη διάψευση από Χρυσή Αυγή.

Σήμερα το πρωί ο Θεόδωρος Πάγκαλος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη για την φοβερή προβοκάτσια που στήθηκε στα Χανιά με τον εμπρησμό της συναγωγής είπε ότι τον έναν από τους δράστες, τον Έλληνας συγκεκριμένα, προσεπάθησαν να τον πλησιάσουν και να τον στηρίξουν νομικά δύο γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής! Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά και περιμένουμε να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση γιατί αυτό είναι πέρα για πέρα αναληθές. Εκτός εάν η δήλωσή του αυτή, η οποία ίσως να είναι προϊόν κακής πληροφορήσεώς του από τους «αρμοδίους», έχει σκοπό να παραπληροφορήσει από τους πραγματικούς ενόχους που έστησαν αυτή την προβοκάτσια. Είπε μάλιστα ο Θεόδωρος Πάγκαλος ότι έχει και τα ονόματα αυτών των δύο δήθεν γνωστών στελεχών της Χρυσής Αυγής, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον συλληφθέντα. Τον προκαλούμε να τα δώσει στην δημοσιότητα για να αποδείξουμε ότι εάν υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Κίνημά μας.

Συγκεκριμένα, σήμερα στην πρωϊνή συνεδρίαση της Βουλής, πριν λίγες ώρες, δηλαδή, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, τα οποία υπάρχουν στο διαδίκτυο:

«ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κατ’ αρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ., τον κ. Καρατζαφέρη, γιατί έφερε το θέμα αυτό στη Βουλή. Αυτή η πρωτοβουλία θα μας επιτρέψει να δείξουμε την ευαισθησία μας απέναντι σε μια σειρά από ενοχλητικά και λυπηρά χαρακτηριστικά αυτής της απαράδεκτης υπόθεσης.
Πρόκειται για ένα έγκλημα που κίνητρό του είναι το μίσος, το φυλετικό και ρατσιστικό μίσος. Οι συλληφθέντες ομολόγησαν, εξάλλου, ότι μετά από συζητήσεις μεταξύ τους οδηγήθησαν στην πράξη τους αυτή γιατί μισούν τους Εβραίους.
Έτσι, πιστεύω ότι η σημερινή μας συζήτηση πρέπει να δώσει το σήμα κατ’ αρχήν προς την κοινή γνώμη ότι οι Έλληνες Εβραίοι είναι Έλληνες πολίτες, ισότιμοι καθ’ όλα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, και ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία είναι αποφασισμένη να προστατέψει την ομαλή τους διαβίωση, την πρόοδό τους, την προκοπή τους και βεβαίως τους τόπους και τις μορφές, με τις οποίες αυτοί θρησκεύονται.
Η Συναγωγή των Χανίων είναι ένα ιστορικό μνημείο της πόλης των Χανίων, ένα κόσμημα για την πόλη των Χανίων, γιατί έχει μια πολύ αξιοπρόσεκτη αρχιτεκτονική και είναι ένα από τα παλαιότερα μνημεία αυτού του είδους στον ελλαδικό χώρο.
Επιτέθησαν για πρώτη φορά στη Συναγωγή προ ενός μηνός περίπου και τότε εξεδόθη από την αστυνομική αρχή διαταγή, η οποία εφάρμοζε αυστηρά μέτρα φρούρησης της Συναγωγής.
Σύμφωνα με τη διαταγή πρέπει να υπάρχει συνεχής φρούρηση από την οδό Σκουφά –από το εμπρόσθιο μέρος δηλαδή- και οι περίπολοι που περνούν από τους δύο παραπλεύρους δρόμους να ελέγχουν τα αυτοκίνητα ή τα άτομα που υπάρχουν στην περιοχή ανά δύο ώρες. Επίσης, τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα καλείται ο αξιωματικής φυλακής του οικείου τμήματος να περνά από το σημείο αυτό και να βλέπει τι γίνεται και οι υποδιευθυντές του επιτελείου να επιβλέπουν την όλη διαδικασία.
Ακριβώς επειδή τα μέτρα ήταν αυστηρά, η Αστυνομία οδηγήθηκε πολύ εύκολα στην ανακάλυψη των υπόπτων. Ήταν πολύ περίεργο, πράγματι, πώς κάποιος είχε καταφέρει να μπει μέσα στη Συναγωγή, χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί.
Ανεκαλύφθη ότι ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ένα άτομο –θα έλεγα- περιθωριακό κοινωνικώς, μπήκε στη Συναγωγή, διότι κατοικεί δυο σπίτια δίπλα από αυτή. Είναι ο Αλεφαντινός Νικήτας, ο οποίος είναι και προφυλακισμένος, ο οποίος διέρρηξε δυο παράθυρα ενός παρακειμένου μπαρ, ανέβηκε πάνω σε έναν τοίχο, αφαίρεσε το συρματόπλεγμα και έτσι κατάφερε να μπει στη Συναγωγή από το πίσω μέρος. Αυτό ακριβώς οδήγησε και τους αστυνομικούς στη σύλληψή του.

(Στο σημείο αυτό χτυπά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως)

Ένα λεπτό ακόμα, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόρης Νιώτης): Βεβαίως.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης): Αυτός έκανε την πράξη αυτή μαζί με δυο πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας –τον Μπράιαν Ρίκι του Ντέσμοντ και της Ελέν, τον Φόρσαϊθ Γκρεγκ του Τζέιμς και της Μπέβερλι- και έναν πολίτη των Η.Π.Α., ο οποίος αρχικά ήταν γνωστός ως Πιτ και μετέπειτα αποκαλύφθηκε ότι είναι ο Πιτ Κατσιλομάτης, γεννημένος στο Αϊντάχο, ο οποίος ήρθε στις 28/10 στην Ελλάδα και κατά πληροφορίες που έχουμε, δυστυχώς, είναι υιός ομογενούς, ο οποίος συμβαίνει να είναι Υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Αϊντάχο.
Όλοι αυτοί νεαροτάτης ηλικίας και βεβαίως ο μεν Κατσιλομάτης κρατείται –όπως σας είπα- και οι άλλοι δύο είναι υπό επιτήρηση και δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Νομίζω ότι η απάντηση που έδωσε η ελληνική πολιτεία με την άμεση σύλληψή τους είναι χαρακτηριστική.
Επιπλέον δε, επειδή αναφέρεστε και στo «WALL STREET JOURNAL» το οποίο πράγματι δημοσίευσε ένα απαράδεκτο άρθρο για τον αντισημιτισμό που υπάρχει στην Ελλάδα και για το πώς δεν προστατεύονται επαρκώς οι Εβραίοι συμπολίτες μας. Πρέπει να σας πω ότι δύο τεύχη μετά στο «WALL STREET JOURNAL» και στην πρώτη σελίδα δημοσιεύτηκε επιστολή του κ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος εξέθετε λεπτομερώς το γεγονός της σύλληψης και όλα όσα είχαν σχέση με αυτό καθώς και τη συμμετοχή πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο αντισημιτικός και ρατσιστικός κύκλος από τον οποίο προέρχονται τα άτομα αυτά είναι κατάδηλος και από το γεγονός ότι δύο γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την τύχη του Αλεφαντινού και τα οποία αποπειράθηκαν επανειλημμένως να τον επισκεφτούν για να αναζητήσουν μαζί του μορφές νομικής υποστήριξής του. Τα ονόματά τους τα έχω, -δεν κατηγορούνται για κάτι- δεν θέλω να τα πω, ωστόσο τα έχω στη διάθεσή σας εάν τα θέλετε.

Αυτά κύριε Πρόεδρε.»

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον συλληφθέντα, ούτε «γνωστά στελέχη της» προσεπάθησαν να τον πλησιάσουν ή να τον στηρίξουν. Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας. Αναμένουμε διάψευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: