Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Το “χαράκωμα” της μαθήτριας: Οι “αντιφασίστες” των Χανίων θυμήθηκαν ένα ψέμα 17 ετών…

Δημοσιεύθηκε από xryshaygh
Γνωστή η υπόθεση στους παλαιότερους του χαρακώματος μαϊμού του 1993, όταν μια μαθήτρια κατήγγειλε ότι την χαράκωσαν Χρυσαυγίτες! Αποδείχθηκε η όλη ιστορία ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο όμως δεν έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιούν οι «αντιφασίστες» των Χανίων που έγραψαν σε προκήρυξη με αφορμή πρόσφατη πορεία τους: «Χανιά, πανεκπαιδευτική – αντιφασιστική πορεία: Το βράδυ της Τετάρτης 24 Φλεβάρη στην περιοχή της Χαλέπας, δυο θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα τα πρόσωπα και φορώντας γάντια, επιτέθηκαν σε μία αγωνίστρια με αντιρατσιστική δράση. Αφού την απείλησαν, της χάραξαν με ξυράφι στο χέρι δυο αγκυλωτούς σταυρούς και άλλους τρεις στο μπουφάν που φορούσε. Φεύγοντας της άφησαν σαν ενθύμιο το ξυράφι και της υπενθύμισαν “φιλικά” πως αν συνεχίσει τα ίδια θα την “ξαναζωγραφίσουν”. Ανάλογο περιστατικό είχε να συμβεί 17 χρόνια. Τότε φασίστες είχαν χαράξει αγκυλωτό σταυρό στο μέτωπο μιας μαθήτριας…»

Τι συνέβη τον Νοέμβριο του 1993

Στις 12 Νοεμβρίου του 1993 στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών εμφανίζεται μια μαθήτρια από την περιοχή Αμπελοκήπων των Αθηνών και δηλώνει ότι μέλη της Χρυσής Αυγής της χάραξαν με μαχαίρι έναν αγκυλωτό σταυρό στο μέτωπο! Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει με δελτίο τύπου κατηγορηματικά τη συμμετοχή μελών της στην υποτιθέμενη επίθεση κατά της μαθήτριας, αλλά βεβαίως η διάψευσή της δεν κοινοποιείται ποτέ από τις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Με αφορμή το «χαράκωμα» της μαθήτριας αναρχικά στοιχεία κινητοποιούν τους μαθητές και πραγματοποιούν στο κέντρο των Αθηνών μια διαδήλωση εναντίον της Χρυσής Αυγής. Η πορεία είχε σκοπό να καταλήξει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όμως στα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρισκόντουσαν οι χρυσαυγίτες έτσι οι διαδηλωτές αποφάσισαν να πάνε προς την Βουλή. Στην «ειρηνική» τους πορεία καταστρέφουν δύο Πατριωτικά βιβλιοπωλεία και δεκάδες άλλα καταστήματα. Στην Πλατεία μάλιστα Συντάγματος ξυλοκοπούν άγρια έναν νεαρό επειδή στο μπουφάν του υπήρχε μια Ελληνική Σημαία! Περνώντας από το κέντρο των Αθηνών μαζεύουν από τα περίπτερα και τους πάγκους των εφημεριδοπωλών την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» και όλες μαζί τις καίνε μπροστά στην Βουλή. ΣΕ ένα από τα ρεπορτάζ που παρουσίασαν την ημέρα εκείνη ένας δημοσιογράφος ρωτάει κάποιον από τους «ειρηνικούς» διαδηλωτές: «Και τελικά αποδειχθεί ότι η συμμαθήτριά σου άλλα έλεγε και άλλα εννοούσε για την σβάστικα που της χάραξαν;», Θαυμάστε απάντηση: «Δεν με νοιάζει, δικός της πρόβλημα. Αυτό ήταν μια αφορμή για να γίνει η διαδήλωση. Μπορεί και να μας είπε ψέματα. Κρίμα όμως πρέπει να λείψουν αυτοί οι άνθρωποι και μαζί τους ο ρατσισμός.». Για να δούμε όμως τι συνέβαινε και στην υπόλοιπη Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου του 1993 «ο Λαμιακός τύπος» γράφει: «Με νωπές ακόμη τις μνήμες από την βάρβαρη επίθεση που υπέστη η 16χρονη μαθήτρια από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής νέο κρούσμα είχαμε εχθές και στην πόλη μας». Πιο ήταν το νέο κρούσμα; Το… φασιστικό σύνθημα που συνελήφθησαν να γράφουν μέλη της Χρυσής Αυγής της εκεί τοπικής οργανώσεως. Πιο ήταν αυτό το «φασιστικό» σύνθημα; Ήταν η φράση «ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ»!

Εμετικά τα όσα έγραψαν οι εφημερίδες εναντίον του κινήματός μας με αφορμή το περίφημο «χαράκωμα». Θαυμάστε μερικά από τα δημοσιεύματα των… εγκρίτων και εγκύρων εφημερίδων για το γεγονός αυτό: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ – Μαθητές: Τσακίστε τους νεοναζί – Ψάχνουν για τρεις, η βαρβαρότητα κτυπά ξανά την πόρτα μας.» «ΕΘΝΟΣ: Πρωτοσέλιδος τίτλος: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ». «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και πάλι: «ΝΕΟΝΑΖΙ ΧΑΡΑΚΩΣΑΝ 16ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ – ΑΛΗΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΧΑΡΑΞΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΕ ΑΓΚΥΛΩΤΟ ΣΤΑΥΡΟ». Ο Πέτρος Ευθυμίου στο «ΒΗΜΑ» επαινεί την αντιφασιστική πορεία των μαθητών, ενώ ο Περικλής Κοροβέσης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ζητά να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Και το κερασάκι στην τούρτα: Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκδίδει επίσημη ανακοίνωση με την οποία ζητεί να τεθεί εκτός νόμου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που έχει πραγματοποιήσει δημόσιες προκλητικές εμφανίσεις!
Όλα αυτά όμως γιατί; Για τον τραυματισμό, υποτίθεται, της μαθήτριας από τους «εγκληματίες χρυσαυγίτες». Όπως όμως προβλέπει ο νόμος η μαθήτρια έπρεπε να εξετασθεί από ιατροδικαστή και πράγματι την εξετάζει ο ιατροδικαστής κ. Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος κατηγορηματικά αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα χαράκωμα με μαχαίρι στο μέτωπο της μαθήτριας, αλλά ένα τατουάζ με βελόνα ή καρφίτσα που δεν ήταν δυνατόν να γίνει ούτε στο σκοτάδι, ούτε στο δρόμο, ούτε χωρίς την θέλησή της. Την έκθεση όμως του ιατροδικαστού κρύβουν τηλεοράσεις και εφημερίδες και την περνά μόνο ένας τηλεοπτικός σταθμός στο νυκτερινό δελτίων ειδήσεων και ενώ οι δηλώσεις του κ. Κουτσάφτη είχαν γίνει ημέρα, όπως φαινόταν ξεκάθαρα από το σχετικό ρεπορτάζ. Μάλιστα, απ’ ότι γνωρίζουμε ασκήθηκε ισχυρή πίεση για να μην παρουσιαστεί ποτέ από τα ΜΜΕ η δήλωση του ιατροδικαστού. Όλα αυτά προς δόξαν της… ενημερώσεως και της «δημοκρατίας» που δήθεν υπάρχει σε αυτήν τη δύστυχη χώρα.
Λίγες ημέρες μετά την ιστορία του περίφημου «χαρακώματος», ένας δεκαοχτάχρονος, ο σπουδαστής Α. Γεωργίου, εμφανίζεται στην αστυνομία των Ιωαννίνων και καταγγέλλει ότι κουκουλοφόροι του χαράκωσαν στο μέτωπο έναν αγκυλωτό σταυρό. Λίγες ώρες μετά ομολογεί ότι χάραξε μόνος το μέτωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: