Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ZOUGLA.GR: Μαθητές πόζαραν με εμβλήματα της «Χρυσής Αυγής»

ΑΠΟ ZOUGLA.GR
(Μάκης...)
Οι αποκαλύψεις για τη δράση ακροδεξιών οργανώσεων στα Χανιά δεν έχουν τελειωμό. Κι όταν μάλιστα αφορούν σε μαθητές, τότε απλώς σοκάρουν.
Έφηβοι, μαθητές του γενικού λυκείου Ακρωτηρίου στα Χανιά, ανήρτησαν στο Facebook φωτογραφίες που δείχνουν τους ίδιους, κάτω από εμβλήματα ακροδεξιών οργανώσεων.
Στην εκπαιδευτική κοινότητα στην Κρήτη έχει προκληθεί ανησυχία και αναστάτωση.
Την ιστορία ανέδειξαν με ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός «Κύδων» και η εφημερίδα «Νέος Κήρυκας».
Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου, Δημήτρης Λουπασάκης, δήλωσε: «Αρχίσαμε να καλούμε τους γονείς και να τους ενημερώνουμε. Οι γονείς δεν το γνώριζαν, ενώ ορισμένοι έμειναν έκπληκτοι», προσθέτοντας «Στη συνέχεια φέραμε αντιρατσιστικό υλικό και αρχίσαμε να το προβάλλουμε στα παιδιά.
Συγχρόνως, συγκαλέσαμε το σχολικό συμβούλιο, που είναι το συμβούλιο των γονέων, των μαθητών και των καθηγητών, όπου και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση».
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία, τόνισε με νόημα ο κ. Λουπασάκης: «Κάτι συνέβη φέτος. Πρόκειται για παιδιά της πρώτης και της δευτέρας λυκείου. Δηλαδή έρχονται έτοιμα, προσηλυτισμένα από το γυμνάσιο. Η δουλειά γίνεται στο γυμνάσιο, στα μικρά παιδιά, που είναι ευαίσθητα και πολιτικά ακαλλιέργητα».
Όταν προσέγγισε τα παιδιά που φαίνονταν στις φωτογραφίες, για να τους ρωτήσει εάν κάποιοι επιχείρησαν να τους προσηλυτίσουν, αναρτήθηκε στο blog του πυρήνα Χανίων της «Χρυσής Αυγής» μια επιστολή, με την οποία ουσιαστικά κατηγορούσαν τον διευθυντή για διώξεις των μαθητών που έχουν εθνικιστική πολιτική άποψη.

Σχόλιο:
Που είναι το κακό κύριοι; Απαγορεύονται οι ιδέες στην δημοκρατία σας; Έκαναν κάτι κακό οι μαθητές; Αν κρατούσαν εμβλήματα ανθελληνικών οργανώσεων και κομμάτων, ή αν έκαιγαν την Ελληνική σημαία θα λέγατε τίποτα;

Για τον προσηλυτισμό που κάνουν εντός των σχολείων με την βοήθεια καθηγητών οι ανθελληνικές και αναρχικοαριστερές οργανώσεις και κόμματα που προπαγανδίζουν ανοιχτά ιδέες κατά του έθνους μας όπως «δεν υπάρχουν πατρίδες και έθνη» «σκατά στο έθνος» «πατρίδα όλη η γη» ΔΕΝ μιλάει κανείς σας; Μήπως είστε συνένοχοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: